Referanser

Linda Rahbek


BioTek Klinikken


Noen ganger må man lete en stund for å finne den underliggende årsaken til plager i kroppen. En ung jente på 16 år hadde det siste halve året vist stadig kraftigere reduksjon i energi. Hun har alltid vært full av initiativ og gjennomføringsevne når ting skulle utføres, men hun tilbrakte stadig mer tid i sengen, fortvilet over at hun alltid var så mye mer enn normalt sliten. Mor tenkte i bekymringsfullt i retning ME, og bestemte seg for å begynne å ta forskjellige prøver.


Først en runde hos legen med fullt panel av næringsstoffer og annet. Alt var innenfor normalverdier. Dog var jern og D-vitamin i lavere sjikt av normale referanseverdier. Resten av mineralene var normale (i blodet).


Neste steg var matintoleranse test. Der var det mye hun reagerte på, og ved å eliminere dette ble det litt mer energi til overs, men hun var langt fra i mål.


Så tok hun en test for å finne ut hvordan kroppen fungerte på cellenivå. Cellemetabolsk- og miljøgift test. Der viste det flatt på energiproduksjon, litt miljøgift opphopning og redusert nivå av serotonin. Tiltakene hjalp noe, men fortsatt var hun ikke helt i mål når hun korrigerte dette.


Til sist forsøkte hun hårmineralanalyse. Her ble det avdekket at det ikke var målbare nivåer av kalium, et mineral som er viktig for energiproduksjonen. Hun begynte på tilskuddene som ble anbefalt, og merket stor økning i energien i løpet av bare 2 uker.

Som ungdom husker hun ikke på å ta alle tilskuddene hver eneste dag, samtidig som hun i helgene dessverre får i seg kaffe og annet som forbruker mye kalium. Derfor er balansen enda skjør og må vedlikeholdes. Men hun har i hvert fall fått kunnskapen om hva som skal til, og har nå verktøyene til å gjøre noe med dem.

Helse-test.no

Bli kjent med din egen kropp

63 97 69 90